Cum se face maioneza? (VIDEO)

Cum se face maioneza? (VIDEO)

Tot citesc prin bloguri și blogulețe ce frumos au învățat unii să gătească de la mame, bunici, tați și alte neamuri. Mie nu mi s-a întâmplat deloc asta. Adică nu-mi amintesc ca mama să mă fi lăsat – când eram mică – să-mi bag și eu mâinile (apăi un deget!) în aluaturi și altele asemenea.

Prima mea amintire legată de bucătărie e conectată la … ”alcool” (:)))))). Hei, stați că nu-i chiar așa de rău cum sună! Pentru că alcoolul ăsta consta, de fapt, în pozele cu etichetele de băuturi alcoolice ”prinse” în mușamaua pe care o aveam pe masa din bucătărie.

scoala_de_gatitHmmmm… Mușamaua aia m-a ”învățat” să citesc (înainte de vreme, ca să mă laud), pentru că, stând cu mama în bucătărie, plictisită pentru că nu mă lăsa să-mi pun mâinile pe nimic o întrebam într-una: ”Asta ce literă-i?” ”Dar asta?”

Și așa mai departe…

pas5

Apucături legate de gătit, însă, am avut. Ohohooooo. Unele dintre ele ciudate de-a dreptul. Poate chiar otrăvitoare, cine mai știe?  Pentru că îmi amintesc (de parcă a fost ieri) bezelele pe care le-am pregătit cu vară-mea de la Turda când aveam amândouă vreo 10-11 ani. Hahahaha! Ne-au ieșit albastre (!) de la cerneala pe care am turnat-o în ”aluat”, pentru că albe ni s-au părut prea ”boring”.

Tonele de bezelele albastre au fost  primele mele isprăvi culinare, dar a trebuit să mă duc iar la Turda ca să  învăț prima ”rețetă” din viața mea: maioneza.

Culmea e că nu știu cum am reușit să n-o tai din prima, dar îmi amintesc că m-am întors mândră acasă, cu rețeta învățată și de atunci numai eu am mai făcut maioneza.

În cinstea primului preparat din viața mea, deschid ”școala retetefine” cu maioneză. Ca să se umfle și alții în pene de mândrie așa cum am făcut-o eu. Pentru că bănuiesc că bezelele albastre nu interesează pe nimeni.

V-ați suflecat mânecile? Pe locuri, fiți gata și… START!

pas1pas2pas3pas4pas 5PS. Dacă faci vreo minune, amesteci anapoda ori pui prea mult ulei și ți se taie maioneza, pune peste ea albușul ca s-o repari

PPS. Poate voi știți niște tehnici și mai bune pentru a o drege :). Dacă da, vă aștept cu un comentariu aici 🙂

2 Responses to Cum se face maioneza? (VIDEO)

  1. Geta 27 martie 2020 at 13:29 #

    Eu dreg maioneza tăiată cu cartof fiert( ceea ce înseamnă,că trebuie să l ai pregătit) sau,mai adaug mustar și zeama de lămâie ( de fapt,zeama de lămâie pun întotdeauna de la început,de aceea ,rar mi se taie maioneza) Ce înseamnă….timpul liber din vremea Coronavirusului! Ți am citit articolele și îmi plac,mult,ești pe sufletul meu: deșteaptă, frumoasă și pe deasupra și buna gospodină! Și….mai e ceva: eu sunt de la Turda,mai precis din Copaceni ( la un km de Turda) deci,s ar putea spune că mai avem o afinitate…! Te pup,ești grozavă!

  2. Alexandra 28 martie 2020 at 15:42 #

    Mulțumeeeesc și pentru aprecieri și pentru sfaturi :*
    Cu siguranță există o afinitate între noi dacă ne tragem rădăcinile din aceleași seve. Din locul cu cea mai bună ceapă de pe pământ :)))
    Te pup și te mai aștept pe aici. Cu mult drag

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.