REVIEW: Petit Patis (de pe strada Turnului din Sibiu) – un loc cu gust bun şi... dulce

REVIEW: Petit Patis (de pe strada Turnului din Sibiu) – un loc cu gust bun şi… dulce

Pe strada Turnului la numărul 24, la o aruncătură de băț de Piața Mare, Piața Mică și Piața Huet, mult iubitele locuri ale Sibiului, s-a deschis, de câteva luni, Petit Patis. Localul, care a luat locul fostei cofetării Dobrun, este o combinație între o boulangerie și o cofetărie franțuzească, ce își dorește să aducă în orașul de pe Cibin o mică parte din farmecul parizian.

Clădirea care adăpostește localul de unde pot fi cumpărate prăjituri, înghețată și diverse produse de patiserie și panificație a fost complet renovată și zugrăvită în alb, aducând un strop de lumină pe strada ce face legătura dintre Orașul de Sus și Orașul de Jos.

Acum am rămas

La Petit Patis am intrat de mai multe ori încă de la deschidere, dar deși aici există și o zonă pentru mâncat, nu am stat niciodată. M-au interesat în mod special produsele de patiserie și prăjiturile, care nu m-au dezamăgit niciodată. Ca o persoană pasionată de echilibrul și calitatea gustului, pot spune cu mâna pe inimă că ți-e imposibil să nu remarci că aici produsele sunt realizate cu ingrediente de foarte bună calitate. Acest lucru se reflectă și în prețul lor care, deși nu este cel mai mic de pe piață, din punctul meu de vedere este cât se poate de corect.

Dacă, după cum spuneam, până acum nu am intrat niciodată la Petit Patis ca să rămân, acest lucru s-a schimbat sâmbătă, 26 octombrie, de Sfântul Dumitru. Ce m-a determinat să vin aici a fost o mică schimbare în meniul localului, care din 14 octombrie a început să servească micul dejun, masa mea preferată.

De la francezi

După mai multe experiențe dezamăgitoare avute cu ”breakfastul” din oraș, micul dejun de la Petit Patis a fost cea mai inspirată alegere din vara aceasta, calitatea croque madame – ului (un sandwich de inspirație franțuzească ce imbină în mod fericit șunculița cu brânza, frișca și cu un ou poșat peste care a fost așternut sos olandez) și a salatei care l-a însoțit convingându-mă că trebuie neapărat să revin. Nu de alta, dar trebuie să mai încerc și celelalte preparate din meniu: mai multe tipuri de quiche (o tartă rustică originară din zona Alsaciei și Lorenei), cu roșii, brânză de capră, șunculiță, broccoli, somon și ciuperci, croque monsieur (varianta fară ou a croque madame), tartinele cu pesto, mozzarella și roșii sau ouăle Benedict în două variante (cu somon afumat și cu șuncă).

”Croque madame” -ul și cafeaua de la Petit Patis m-au convins să scriu acest review și să recomand cu căldură acest loc tuturor celor care vor să mănânce ceva cu adevărat bun. Pentru cei interesați, localul, care poate fi vizitat si pe Facebook, este deschis zilnic de la 8 la 20, micul dejun fiind servit între orele 8 – 12.30.

CE NE PLACE:

  • calitatea superioară a produselor
  • atenția la detalii
  • curățenia
  • atmosfera luminoasă și plăcută
  • cafeaua
  • personalul prietenos

Cu Petit Patis deschidem o nouă rubrică aici, la Rețete Fine, cea a review-urilor de localuri și restaurante, unde își vor găsi locul doar locurile care ne plac și pe care le recomandăm cu mult drag. La Sibiu, orașul în care trăim, dar și de prin alte locuri din lume de pe unde ne duc avioanele, trenurile, vapoarele, mașina ori pașii. Această rubrică nu este publicitate, şi o deschidem din dorința de a împărtăşi cu voi ce ne place nouă cu adevărat.

Ce nu veți găsi aici sunt criticile negative la adresa unui local sau produs, conștienți fiind că orice afacere e greu de pus pe picioare și de menținut pe piață, mai ales în mediul din România. Așadar, veți găsi aici doar ceea ce merită și e cu adevărat bun pentru a fi menționat.

Cu drag,

Alexandra

, ,

No comments yet.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.